1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cablevision CableCard Info, Experiences...

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jmatero, Sep 12, 2006.

  1. Nov 2, 2006 #201 of 995
    propermodulation

    propermodulation New Member

    39
    0
    Jan 12, 2006
    I'm on my 3rd SA DVR in less than 1 year. I'm sorry about your problems with the S3, but the SA will not be any better from what I have seen.
     
  2. Nov 2, 2006 #202 of 995
    resanders

    resanders New Member

    35
    0
    Oct 17, 2006
    Rockaway, NJ
    I could try that but I wonder why I'm getting ALL channels on both cards (unbound) and the TiVo unit seems to be working just fine... not sure what it will do after the 30 days but I'm willing to "experiment" and let it run its course to see what happens. In the meantime, CV tech contacted their TiVo specialist who is supposed to call me... hopefully won't take too long. I'm also bummed about my other unit where the CV tech said one of the slots (#1) is not working with the bent pin (I looked in the slot and couldn't tell where the bent pin was but the card looked like it had a slight dent). I tried it last night by carefully and slowly inserting it and it took and said "connected" but I got that 161-1 error. I get every channel on that one cablecard (which is bound) but of course can't record another program at the same time or watch another show while one is recording. The saga continues...
     
  3. Nov 2, 2006 #203 of 995
    resanders

    resanders New Member

    35
    0
    Oct 17, 2006
    Rockaway, NJ
    I believe you have to call CV to order it and then tune to the channel. That's what one of the techs told me.
     
  4. Nov 3, 2006 #204 of 995
    DCIFRTHS

    DCIFRTHS I dumped SDV / cable

    2,119
    0
    Jan 6, 2000
    New York
    CableCARD devices are one way devices. They can't send the necessary information to the cable company information to order a Pay-Per-View event/movie. As the previous posted stated, you should be able to call in the request, and then tune to the channel, but this will only work if the show you order is not sent on a switched digital channel. Best bet is to call Cablevision and ask them if this will work.
     
  5. Nov 3, 2006 #205 of 995
    DCIFRTHS

    DCIFRTHS I dumped SDV / cable

    2,119
    0
    Jan 6, 2000
    New York

    A particular show, not the channel itself, is flagged as copy protected, so the channel may work fine for all shows except the one that has the flag on. For example, you could get all the shows on ShowtimeHD, but then Weeds airs, and the flag is set - BAM - grey screen.

    What I have described is based on my personal situation with Cablevision and the S3. The names of the shows have been changed to hide the fact that I sometimes watch some really bad shows ;)

    Is the S3 CableCARD/Host ID Screen showing the card(s) as Authorization Received ?
     
  6. Nov 3, 2006 #206 of 995
    shaown

    shaown Member

    296
    0
    Jun 30, 2002
    Ok, Cablevision called with a good price, so I setup an install for Fri 11/10 in Greenwich, and ordered the Series 3 from here. Fingers crossed!
    Any special advice for Greenwich? I asked em to bring a few extra cards.
    I already have Optimum Online and am currently using satellite.
    Plan to hookup
    1 Series 3 / 1 Series 2 off same line as Cable modem (hmmm that coudl be too much huh?)
    1 Bedroom TV with no box, already has cable run
    1 Kitchen TV with no box, already has cable run
    1 Living Room Tivo with Cable Co DVR (has no RUN!)
    -Shaown
     
  7. Nov 4, 2006 #207 of 995
    Bunny

    Bunny New Member

    17
    0
    Nov 27, 2004
    I am in Morris county, NJ. Had an install last Saturday. After some initial problems and 3 techs in my living room everything seemed to work. Lost all my channels on one tuner after 5 days. Did a clear and delete and now lost all channels (with the exception of 14, 21 and 22 as far as I can see) on BOTH tuners. Called with CV but rep was clueless. Also have a SA8300 which now lost premium channels and some non-premium HD channels (INHD, INHD2, TNT, UHD, and some others). Not sure if I lost these at the same time as I lost all channels on TIVO or if they messed up trying to hit my CCs. Cablecard configuration states: to view copy protected programs, call ... with CC ID and Host ID or something to that effect. If the CCs were bound correctly, would a clear and delete everything require the CCs to be bound again? Any other clues?
     
  8. Nov 6, 2006 #208 of 995
    resanders

    resanders New Member

    35
    0
    Oct 17, 2006
    Rockaway, NJ
    It's showing as authorized on my 1 unit with one card inserted but not authorized on my other unit where both cards are inserted.
     
  9. Nov 7, 2006 #209 of 995
    N1NCZ

    N1NCZ New Member

    1
    0
    Jun 28, 2006
    Cablevision in Milford, CT

    3 Install vists:

    11/3 - HD & HD Preimums work thought all was OK except for some binding issues on non HD preimums. Tech was here for 2 1/2 hours (mostly long wait to get cards configured) Tech said waiting for cp was OK - thought strange - later found it was
    11/5 - Back to fix no Preimums unless HD, Left with one cc working, one not & a referal for supervisor. Tech also changes connector ends & tries replacing a few cables. (short wait for configured but he was told it was on this end)
    11/6 - Call from Supervisor he tries to get cards reset, I do full clear & delete - lose non HD preimums vist scheduled for tomorrow
    11/7 - Back to replace on non working card and ...., finally got both of them up and running had to remove / reinsert / rerun guided setup many times here againfor about 2 1/2 hours

    4 different cc's to get 2 to work, all had to be upgraded. Glad I had time to be home for this.

    I love the features of the S3 will see how long it stays working with the cc's!

    I give the Cablevision Installers an A, the Cablevison staff for loading the card info a C+ (only this high caues the final guy today was great), while the SA cards really stink.
     
  10. Nov 8, 2006 #210 of 995
    resanders

    resanders New Member

    35
    0
    Oct 17, 2006
    Rockaway, NJ
    Latest and not so great: I called TiVo and arranged for an exchange (I'll send it out today) for a new S3 unit on the one in the family room that has a bent pin in CC slot 1 so when I get that new unit, hopefully CV techs will have better luck with a fresh box. My other S3 in the living room is the one I don't want CV techs to touch since I get all channels on both cards and everything seems fine although the cards are "not bound" and CV tech stated the cards could reset in 30 - 35 days but I just want to leave it to see what happens... education for me and the techs.
     
  11. Nov 8, 2006 #211 of 995
    beady

    beady New Member

    60
    0
    Oct 30, 2006
    LI, NY
    My guess is that it is probably still going to work.

    I had an unbound CableCard in my TV for the last 4 months and did not have a problem getting the locals and ESPN, SNY, OnDemand, and all the other HD channels in the Family package. I don't have any premium channels like HBO so I'm not sure if they require the card to be bound. I then moved that card to my TIVO and I get those same channels without calling CV. When I 1st installed the card I got the error message about the card not being bound. I flipped to a different channel and then back and it worked. I have not seen the error screen since the 1st day.
     
  12. sd2528

    sd2528 New Member

    8
    0
    Nov 5, 2006
    I just had my CC install yesterday from Cablevision in Hudson County NJ. In and out in under 1 hour. Both cards work. All the premium channels work. No problems so far.
     
  13. resanders

    resanders New Member

    35
    0
    Oct 17, 2006
    Rockaway, NJ
    That's good to know. But, actually the Playboy channel doesn't come in so I could probably just cancel that channel... not really a must have.
     
  14. beady

    beady New Member

    60
    0
    Oct 30, 2006
    LI, NY
    I would imagine that Playboy is considered a premium channel and requires authentication which means the card has to be bound to the host.
     
  15. tomfitz

    tomfitz New Member

    4
    0
    Apr 28, 2004
    Just had my install done in Greenwich, CT. Angel was the guy from Cablevision who installed and everything went off without any hitches.
     
  16. jerryk55

    jerryk55 New Member

    3
    0
    Jan 8, 2005
    Hi - I'm experiencing the same problem. THe cablecards in slot 2 are failing. I just had Cablevision out to my house this morning to swap out a card which was failing with CP Failure. When the tech left everything was working. And now this evening I get CP Failure on the same slot again. I'm considering returning the box to Circuit City since its only been 3 weeks at this point (as of tomorrow). Did you resolve your issue?
     
  17. midnightgirl

    midnightgirl New Member

    10
    0
    Jul 26, 2004
    Well bought my tivo last sunday. Took several calls before I could get them to send anyone out at all. But finally I did get an appt.

    Tonight I had an Insight Communication installer out. He had never installed cards in a Tivo before but was very helpful. We got to the point where he was to call and activate the cards and when he got on the phone with them, he mentioned he was installing into a Tivo. The guy on the other end basically said right away we don't work with Tivos. I'm sorry it doesn't work. And I can't activate it.

    So, the installer radio'd his boss who said yes there was a memo and we don't work with tivo. You must not have been there that day. I asked if I could speak to him and I asked him if we could not please just try and if it didn't work, that would be ok. He said I'm sorry ma'am even if I wanted to I have no authority over the people who would authorize it and they won't do it. He suggested I get the cable pvr but I told him I did not want to do that. I liked tivo and I was willing to pay to rent the cards, I just wanted to use my own equipment. He apologized but again the tivo was not compatible with their cards.

    So after begging them to call them back and say its a tv and being told no, the installer left with his cards. After not really attempting anything.

    So, after years of waiting for Tivo and deciding to go with cable even though I'd prefer Dish Network so i could keep my tivo...having less hd channels but keeping Tivo features...I was going to give in and get dish's pvr.

    I called Tivo - to assure that the receiver was cancelled. I got a nice rep named Jeremy. I explained what happened. He asked what cable company I had and put me on hold. Then he came back and said we're going to call your cable company with you o nthe phone if that is ok. I said sure.

    My cable rep got on the phone and Jeremy said Hi I'm jeremy from Tivo, and sue is a customer of ours. You are familiar with Tivo aren't you? she said yes. We explained the situation that happened with the rep who just left... and she said can you hold while I talk with my supervisor. Then she gets back on the phone and apologizes and says I'd like to set up another service call and send another rep out there for you to install the cards.

    So this saturday we'll try again.
     
  18. DCIFRTHS

    DCIFRTHS I dumped SDV / cable

    2,119
    0
    Jan 6, 2000
    New York
    Don't take no for an answer. The S3 is certified by CableLabs. Give them the model number of the TiVo, and they can verify it. If they still won't do it, contact the FCC.
     
  19. resanders

    resanders New Member

    35
    0
    Oct 17, 2006
    Rockaway, NJ
    You're correct. OK, got the new S3 today to exchange with the one with the bent pin in slot 1 and CV tech is coming over Sunday am and says this time it will definitely work... he is finding out that when the box is plugged in for the first time, DO NOT connect the RF cable but just the network otherwise the box will start pulling in the data and that somehow is gumming up the works. I hope to FINALLY have everything working on Sunday... will keep you posted.
     
  20. kevingam06

    kevingam06 New Member

    2
    0
    Nov 19, 2006
    OK so I have waited for a week to get my cablecards installed into my Tivo S3. Firt appointment on Friday, cablevision never showed up. Called and rescheduled for yesterday and tech came, installed cards and got error code 161-1. He called buddies, but, noone could figure this out. He didn't seem like he was too up on this technology because he said this was his third install of the day (all of which failed). Anyway they are coming back Wednesday to try again, does anyone have any suggestions as to what I should tell them?

    Any idea what error code 161-1 means?

    Thanks in advance for your assistance.
     

Share This Page