1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CableCARD installation FAQ

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jfh3, Aug 25, 2007.

  1. drhankz

    drhankz New Member

    306
    0
    Jan 14, 2008
    Salem NH
    That is your cable company's problem - not yours.
     
  2. deecee

    deecee New Member

    29
    0
    Dec 20, 2007
    Thanks for the info but the "instructions here" link does not work for me.
     
  3. richsadams

    richsadams Active Member

    8,893
    2
    Jan 4, 2003
  4. deecee

    deecee New Member

    29
    0
    Dec 20, 2007
  5. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    TW is coming out tomorrow for my install so these instructions are great to have. :up: Wish me luck!
     
  6. richsadams

    richsadams Active Member

    8,893
    2
    Jan 4, 2003
    Best of luck...but you shouldn't need it if they follow the directions. If they're installing an "M" card it's very straight forward; install in slot one and activate it. If they're installing two "S" cards, gently remind the tech that the slot 1 card needs to be installed and activated/paired first, then the second card in slot 2. Some try to do them both at the same time and that won't work. Let us know how it goes!
     
  7. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,346
    0
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
    Mediacom here, and I have two cablecards set to be installed this Friday -- $1.99/month X 2.
     
  8. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,346
    0
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
  9. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    They are installing a M card from SA, called it into the office with the CC ID and Host ID....TiVO sees the M card in slot one, they went through the guide setup even though I told them it wasn't necessary, still not decrypting channels...they are calling the office again. They are nice enough anyway.

    Another update - trying a different M card with someone on the phone that knows what he is doing. Said something wasn't setup right before. This card is going through a firmware update right now and the last first did not even though they were the same July 2007 date. Fingers crossed...
     
  10. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    After the techs called the CC Hotline for TWC and they were absolutely no help, they left and said I gave to call CS in the morning. It was soooo funny, the CC Hotline rep told them I needed a converter box to receive Discovery HD. They knew he was clueless so they just told him thanks for your help all is good and hung up. Bottom line, I'm receiving some channels but not others. I'm troubleshooting in diagnostics but could use some help.

    The card says it is activated and I have my channel map from the headend. My signal for 845 (Discover Theater HD that is not switched) is 100, tuning status is Success, CableCARD 1 is operating normally, Channel list received is YES, OOB is locked. Seems like everythign should work. Any thoughts before a tech comes back sometime next week?

    Thanks
     
  11. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    Hope this helps someone. I finally found a screenshot on the Tivo site showing my CA Status should be "Ready" and I noticed mine was "Not Staged" Called TWC using a number that only the techs are to use, and she knew exactly what needed to happen. She called the headend to "stage" my card. Unfortunately no one was there but she is escalating my case and she says someone should be able to take care of in the morning from their office and not even bother me. They are going to call me once this is complete. Hopefully this is the answer.

    So - Why didn't my two TWC installers know to look at the CA Status to begin with? Also, why didn't Tivo CableCard hotline know this either? Seems like someone would have known. :mad: Anyway, more to come tomorrow.
     
  12. richsadams

    richsadams Active Member

    8,893
    2
    Jan 4, 2003
    Sounds like a SNAFU all around. :mad: Everyone should have known...but as evidenced by the TWC office tech saying that you needed a STB (set top box) to receive any programming...well. :rolleyes:

    It sounds like you've solved the problem and hopefully TWC will be able to follow through but good luck and keep us posted! :up:
     
  13. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    Of course nobody did anything this morning....I'm working with TW Cable Tech support. They tried to "pair" the card and we went through a hard reboot after the completed the pairing on their end with no luck. I could tell they did the pairing as my channel map was missing at first....then it showed up again but still not decrypting channels and the status is "not staged" Nobody seems to know what "not staged" means. Dang it! I was hoping to resolve this before going out of town. More to come as they continue to work with the headend and are calling back to test after they try something else. fingers crossed.
     
  14. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    they gave up and are sending a tech out Mon. :(
     
  15. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    What do yo know...TWC actually kept working on their end and resolved my issue. This time they said they paired the card with my device and restaged it. My guess is, given my status was "not staged" since Wed night, they never actually staged my card until now. All is good.
     
  16. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,346
    0
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
    Well, so far this isn't going well. Mediacom techs, two of them. Neither have seen an S3 before. Trying to install both cards at the same time. Then they're saying that the cablecards probably won't work unless I have a direct cable connection to the TiVo (w/o any splits). Now they're up the pole behind my house....geesh.
     
  17. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    break out the guide for a S3 within this thread. You have to coach them through the process on the TiVo side. Now, if you have pairing/staging issues on the cable network side there isn't much you can do but keep trying to find the right person. Good Luck!
     
  18. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,346
    0
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
    I showed/gave them the instructions and believe I've convinced them to install one at a time. We'll see, and I'll post updates here. Oh, and they're replacing my amplifier with another one that has wider bandwidth (?).
     
  19. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,346
    0
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
    Bingo! They used one M card and one S card....installed them separately, and I'm in business!!
     
  20. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    glad it worked out for you.
     

Share This Page