1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cable card problem and resolution

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by hybucket, Feb 10, 2014.

  1. hybucket

    hybucket Member

    557
    6
    Nov 26, 2004
    Thought I'd put this up in case anyone else runs into this situation.
    Last Friday, immediately after the C133 error problem was fixed, I wound up not getting any channels other than my locals. I have two TiVOs, and everything was fine on the HD but not on the Roamio Basic. I called TiVO, who went thru the Cable Card settings with me, which showed that, for whatever reasons, it appeared that the Card was not paired correctly (the CSR did not feel it was C133-related, but I think it was very coincidental). We both then conference d with the cable dept. at Comcast, who verified the #'s, sent a couple of signals, but nothing worked. The thought was a bad Card, and suggested I swap at the local office the next day.
    This morning, I removed the card, and thought...why not try re-inserting it and see what happens. Well what happened was...all the channels came thru! I called TiVO and together we checked the CableCard screen, and everything was correct. So...if something similar happens to you, try that. No clue from TiVO as to why that happened, tho he tended to blame Comcast. In any case, I'm happy (for now).
     
  2. tarheelblue32

    tarheelblue32 Active Member

    3,647
    5
    Jan 12, 2014
    Raleigh, NC
    When I initially had my CableCard paired with my Roamio, after it was paired the last thing the Time Warner person over the phone told me to do was pull out the card and push it back in. I just figured that was part of the standard procedure for pairing a card.
     
  3. PedjaR

    PedjaR Member

    192
    0
    Jan 4, 2010
    Cary, NC
    I had that thing (only locals coming through) happen twice with my Roamio. Each time Time Warner people sent a signal that fixed it (but only their cable card specialists; regular troubleshooters were hopeless and tried to schedule a truck roll). Maybe if that happens again I'll try to pull the cable card out and put it back in.
     

Share This Page