1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

C133 error (Problem with service) BIG EXCLAMATION POINT !

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by bdspilot, Oct 30, 2013.

  1. KevinG

    KevinG New Member

    Sep 3, 2003
    Same here. C133.

    But my Mini is able to play recorded programs on my Roamio without an issue.

    Glad I'm in my 30 day trial period...And my S3 hasn't sold yet! Years and years without a single issue on that box. Might be worth keeping.
  2. rainwater

    rainwater Active Member

    Sep 21, 2004
    TiVo should really have some type of service status page or at least provide timely updates when they have service outages. As of now they haven't even acknowledged the problem publicly.
  3. bogart

    bogart New Member

    Sep 24, 2002
    What functions does a C133 error affect?
  4. pautler

    pautler New Member

    Oct 10, 2013
    I've been seeing this thread for a while but wasn't following it too closely since I had never seen a C133 error on my Roamio.... but tonight it seems that I am in the same club with everyone else. As many others have said, I'm confident that it's not a problem on my end.

    The C133 connectivity problem wouldn't be so bad if it didn't cripple so many functions that should be able to work just fine without the unit being able to 'phone home' to the TiVo mother ship.

    Hopefully the TiVo folks will get this issue figured out relatively soon.

  5. jrboddie

    jrboddie New Member

    Feb 4, 2012
    Back online for me at 8:05 pm. Eastern.
  6. almighty

    almighty Lost in the sticks..

    Jun 17, 2001
    Not to pile on, but I've had C133 here since I got home today.
  7. jimmypowder

    jimmypowder New Member

    Oct 24, 2013
    What did Zuckerburg say in the movie "Social Network " Facebook must never go down . Why ? Because it's critical to the survival of the business .

    I purchases a Roamio Plus about two months ago and I have seen this C133 message about twice weekly . In other words about 16 times in two months .

    For a service that requires server connectivity , Tivo is letting its customer base down
  8. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    Aug 2, 2003
    Hopefully this will provoke some redesign to remove needless dependencies on remote servers. (And, to separate dependencies on different servers -- e.g., there's no logical reason for my Reversi to be inaccessible right now, but it is. At least I can still reach other LAN servers and TiVos.)
  9. bananaman

    bananaman New Member

    Jul 18, 2005
    Down here in San Francisco too.

    Also the tivo.com guide-related services have been incredibly slow for a few days now. My Season Passes on tivo.com no longer match those on the actual TiVo's!

  10. donsullivan

    donsullivan New Member

    May 31, 2000
    Add me to the list of folks having the same problem in Orlando, FL on 2 Roamio Basic. It's happening right now despite all connectivity working fine. In my case this is the second time in the last week that it's happened.
  11. rainwater

    rainwater Active Member

    Sep 21, 2004
    Search is disabled, unable to run any apps (Netflix, etc), unable to edit/create season passes, unable to cancel recordings from My Shows (I have no clue why), unable to use the TiVo app (thus TiVo Stream), What to Watch Now disabled, etc.
  12. rainwater

    rainwater Active Member

    Sep 21, 2004
    Not here. Latest connection attempt failed and it is still showing the C133 message on all 3 of my TiVos.
  13. ignitor87

    ignitor87 New Member

    Oct 13, 2013
    I couldn't agree more. You have to be proactive in situations like this. I understand that a C133 error could be an issue on the customers end. However, when multiple people are reporting the same error at around the same time, you have to take a look at your infrastructure and communicate any infrastructure issues to your front line support teams so they aren't wasting time troubleshooting C133 errors when there is a known issue. The amount of time wasted on both ends is absolutely ridiculous. Put a flippin banner up when customers go to login or even a automated message advising that there is an issue when customers call in.

    I run a network operations department for financial institutions and I still find it hard to believe how many C133 errors I have come across on my Tivo box. With today's technology and data center redundancy, Tivo is either behind in their infrastructure, or this is a Q&A process issue when updating servers.

    All routers NAT otherwise it's simply a switch. If you have that many active connections that your NAT table gets overloaded then you will have issues with all other devices on your network.

    My Troubleshooting Steps;

    Can everything else connect? If yes go to Tivocommunity.com and see if the first post is related to c133. If there is, don't waste your time with support and wait for Tivo to fix their system. :)

    If No,

    Go to network Diagnostics ( Settings > Network > Network Diagnostics)

    Verify that TCP/DNS Tests Succeeded. Select Test Internet Connection Verify the test passed.

    If the above fails;

    Disconnect your modem and router.

    Reconnect your modem and wait until it's offline. Once the modem is online connect your router. Run the tests again. If this still fails and you verified your internet connection is indeed active reboot your Tivo and run the tests again. If this continues to fail verify layer 1 (cabling). I realize this should be checked first but in home network not much changes constantly like in a datacenter. You will probably know if you moved your router and disconnected cables (or someone should know). ;-)

    *side note* I hate rebooting my Tivo, waiting for it to load seems like an eternity. .
  14. Dan203

    Dan203 Super Moderator TC Club

    Apr 17, 2000
    Mine showed connected for a minute, but when I forced call I got a "connection interrupted" error. :(
  15. ustavio

    ustavio New Member

    Oct 19, 2013
    Yeah. It was up for a few moments. Seemed snappy and fast. Then it went back down.
  16. weedwhacker2

    weedwhacker2 New Member

    Sep 8, 2013
    Still down here 8:33ET

    This sucks!!
  17. jimmypowder

    jimmypowder New Member

    Oct 24, 2013
    What is the deal with Tivo servers ? This never used to happen . I've owned Tivo's for years and these error messages have been frequent for months .
  18. Sevrin grey

    Sevrin grey New Member

    Oct 26, 2013
    Same error message here in the south suburbs of chicago.
  19. lttu-1212

    lttu-1212 New Member

    Apr 1, 2008
    Healthcare.gov starts working well
    Tivo stops working well

    (play spooky music ... ooooo.eeeee.ooooo)
  20. hybucket

    hybucket New Member

    Nov 26, 2004
    8:47 in Boston. Still down. Service problem msg on TiVo phone system. Loooong wait to speak to CSR.

Share This Page