1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

C133 error (Problem with service) BIG EXCLAMATION POINT !

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by bdspilot, Oct 30, 2013.

  1. lessd

    lessd Active Member

    7,731
    10
    Jan 23, 2005
    CT
    TiVo servers are linked to the ACA servers ??
     
  2. pgoelz

    pgoelz Member

    242
    12
    May 1, 2005
    Just thought I'd bump this back to the top to observe that at least here, the C113s seem to be GONE. Haven't had one in at least two weeks and we use the Roamio (and Netflix) heavily.

    Does anyone know if that is just luck or has a solution been found? Has anyone had a C133 in the last week?

    Paul
     
  3. nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    Kudos on showing people can post both the good and the bad. :up:

    It's been good here as well, both Roamios and Premiere (no C133).
     
  4. pgoelz

    pgoelz Member

    242
    12
    May 1, 2005
    Hey, I've been a bitter complainer (more to Tivo than here on the forum) about the C133 errors. But I am just as eager to acknowledge when things go right. Without the C133s, the Roamio is the best DVR I have had to date. Lets hope it stays that way!

    Paul
     
  5. nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    :up: I agree 100%! :)
     
  6. pshivers

    pshivers Retired!

    166
    5
    Nov 4, 2013
    Alhambra, CA
    Update No more errors since 12/13/2013!

    I installed the replacement Actiontec MoCA Adapter on my Sil's Roamio and all devices are talking via MoCA and performing as expected....
     
  7. alanpgh

    alanpgh New Member

    91
    0
    Sep 8, 2004
    I started getting C133 error again tonight.
    I have a Tivo Premiere XL.
    Restarted unit from Tivo menus an things are fine now.
    Running 20.3.8, latest update.
    Haven't had 133 problem for a while.

    I was thinking of getting an Apple Airport Express and using as a range extender. Any thoughts or experience on this idea?

    I hope the service keeps working.

    Please let post if anyone has a problem.

    Thanks,
    Alan
     
  8. c133roamioerrors

    c133roamioerrors New Member

    69
    0
    Dec 28, 2013
    I hooked up a netgear range extender to my Roamio pro's ethernet port.
    I still get occasional C130 errors and they resolve themselves. The roamio also rebooted itself when it happened. but took about 20 minutes for the problem to resolve itself. The wireless connection was much worse.
    I only know of one time when my xl4 got a c133 error.
    I also bought a wireless Tivo adapter like I had for my xl4 but haven't tried installing it yet.
     
  9. alanpgh

    alanpgh New Member

    91
    0
    Sep 8, 2004
    This link is helpful:
    http://www.isitdownrightnow.com/tivo.com.html

    Now we know we've seen a 133 error when Tivo was not down, so something else must be up.

    Weak signal or software problems?

    Tivo, or anyone, please comment.

    Thanks,
    Alan
     
  10. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,357
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    That does not really help, that lookup is just for the tivo.com website, not the content servers the TiVo actually makes connections with.

    For content connections, I am seeing:
    208.73.181.200

    For data downloads, I am seeing:
    204.176.49.65 (mind.tivo.com)
     
  11. caughey

    caughey Member

    283
    3
    May 26, 2007
    Orange County
    If anyone is keeping track, I am encountering C133 here again, Southern Cal FiOS. They have changed the text of the error message, but otherwise the symptoms are the same as before.

    New message reads:
    I liked the old message better.


    Update: Problem had resolved itself by this morning.
     
  12. SugarBowl

    SugarBowl Member

    793
    1
    Jan 4, 2007
    Cary, NC
    Error 'mindUnavailable' when trying to connect to roamio with the ios app.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Me too.... VA
     
  14. alanpgh

    alanpgh New Member

    91
    0
    Sep 8, 2004
    I'm still getting perky C133 errors relatively often.

    I'm thinking of seeing is an Airport Express will help extend the range of my Time Capsule / Network.

    Any comments are appreciated.

    Thanks,
    Alan
     
  15. mrizzo80

    mrizzo80 Well-Known Member

    1,429
    36
    Apr 16, 2012
    What is the meaning behind the "mind" subdomain name? Acronym of something? General description of what the application(s) running behind it "do" -- as in this: http://www.merriam-webster.com/dictionary/mind

    I haven't seen a C133 error since last month when the service was down all night.
     
  16. pshivers

    pshivers Retired!

    166
    5
    Nov 4, 2013
    Alhambra, CA
    Nothing worse than a "Perky" Error! -lol-

    Have you considered using a MoCA network setup to get a strong Internet signal to your Tivo using the existing cable coax in your house?

    https://www.tivo.com/shop/detail/moca-2
     
  17. stonewallers

    stonewallers New Member

    29
    0
    Apr 8, 2010
    Well after not seeing a C133 in two weeks I figured it was fixed but no luck since it was back this morning. I tried a reboot which sometimes "fixes" it. The roamio went into an update so took a bit of time to reboot. I thought finally they fixed the issue and maybe even fixed the cable card issue and I'll have a full 6 tuners with all channels.

    I didn't have time to check the tuner issue but sadly the 133 was back after reboot. Here's to hoping it's gone when I get home and don't have to reboot and hope... again.
     
  18. reffr

    reffr New Member

    5
    0
    Sep 16, 2006
    I'm having the same problem on Comcast in Oregon. Out Of Home will start downloading show and then keeps "reconnecting" and then download stops. My tiros are connected via CAT6, no green switches, and internet works great. I even created a separate network for just the tivos to see if it was something else on the network causing problems. Its not. Its the tivo or the service.

    I called customer support multiple times. One agent told me that OOH streaming and downloading was not supported yet and they could not help me at all. I asked him to escalate the issue and he did not. We have four tivo boxes and a mini. I've never had a bad experience with Tivo until now.

    You buy a premium product and you expect premium service.

    Please help us make this work this is the feature that prompted me to buy the Roamio.
     
  19. alanpgh

    alanpgh New Member

    91
    0
    Sep 8, 2004
    Email margret@tivo.com
    If anyone has a link to he Tivo profile, please post here.
    Good Luck!
     
  20. tim1724

    tim1724 Member TCF Club

    265
    10
    Jul 3, 2007
    Temple City, CA

Share This Page