1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audio Stuttering and Video Problems

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by randydeforest, Jul 2, 2012.

  1. Jul 2, 2012 #1 of 18
    randydeforest

    randydeforest New Member

    1
    0
    Jul 2, 2012
    I have a Premiere Series4 with 20.2.1.2-01-2-746.

    Lately, I have been experiencing audio drop out, stuttering audio and choppy video. No pattern of occurance.

    Sometimes, rewinding seems to help, but not for long.

    To explain more: When I experience the audio drop or choppy video, I can rewind and restart playback and the problem does not present in the same location of the playback.

    The only solution to the stuttering audio is to wait or restart the box.

    This happens both when playing back recorded content or watching live content.

    Any help will be appreciated.

    Thanks,
    Randy DeForest
     
  2. Jul 4, 2012 #2 of 18
    broken TiVo

    broken TiVo New Member

    20
    0
    May 11, 2004
    My Premier just started that today. Even after restarts it is still having intermittent stutters at different intervals. Suggestions?
     
  3. Jul 5, 2012 #3 of 18
    PaulieORF

    PaulieORF New Member

    1
    0
    Jul 5, 2012
    Connecticut
    I noticed my XL4 doing this beginning on Monday. I noticed it doing it through last night. Odd.
     
  4. Jul 6, 2012 #4 of 18
    subVert

    subVert New Member

    16
    0
    Aug 1, 2004
    Staten...
    One of my premieres does that, but I never did figure out the cause. It's been happening for a few months, but not very often.
     
  5. Jul 6, 2012 #5 of 18
    leiff

    leiff Member

    513
    1
    Aug 24, 2005
    recently observed same behavior on my new xl4 when watching tennis. Never used to happen on my s3.
     
  6. Jul 6, 2012 #6 of 18
    TZR916

    TZR916 New Member

    97
    0
    Mar 18, 2012
    Sacramento
    I've had this for a few weeks on my 3 month new Elite. Once it starts happening, I can usually clear it by jumping out to Live Tv then go back and resume playback.
     
  7. Jul 8, 2012 #7 of 18
    CybrFyre

    CybrFyre Member

    131
    0
    Mar 25, 2008
    Software update break something?
     
  8. Jul 8, 2012 #8 of 18
    cdrive

    cdrive New Member

    1
    0
    Jul 8, 2012
    Same exact issue, same exact software version. What gives??

    @tivosupport_austin
    @tivosupport_darrol
    @tivosupport_jessica
    @tivosupport_spencer
    @tivosupport_taylor

    What say you?

    -Dave
     
  9. Jul 8, 2012 #9 of 18
    toddc

    toddc New Member

    176
    0
    Jun 11, 2002
    Near Boston
    I am having the same problem ... very frustrating
    Any solution yet?
     
  10. skafkas

    skafkas New Member

    5
    0
    Jul 21, 2012
    My XL4 is having the same problem.
     
  11. markp99

    markp99 TakoKichi TCF Club

    11,133
    17
    Mar 21, 2002
    Nashua, NH
    Those types of stutters were historically a sign the hard-disk was glitching/failing. Can't say for sure this is what you guys are seeing.

    Luckily (knock wood), I have not seen anything like this on my XL4. But, I have replaced drives on my S2 and S3 units with exactly those symptoms becoming more prevalent just prior to full crash.
     
  12. TZR916

    TZR916 New Member

    97
    0
    Mar 18, 2012
    Sacramento
    No symptoms for at least 2 weeks
     
  13. zubinh

    zubinh Member

    172
    0
    Jun 7, 2004
    Long Island, NY
    My brand new, barely one month old XL4 starting doing this last night. I did a restart and that seemed to have solved the problem.

    Was a cause ever determined?
     
  14. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,346
    0
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
    It's been happening on my original S3 for a couple years now (audio drops out, usually after 30SS)....all I have to do is jump back and it's fine. I just live with it since it doesn't happen often.
     
  15. Kerwin51580

    Kerwin51580 New Member

    30
    0
    Sep 20, 2012
    New York...
    It's happened to both of my XL4s since the most recent update. The last time it happened for me was just on Saturday. I believe the stuttering happened when the Tivo was downloading and loading the daily schedule update.
     
  16. shamilian

    shamilian Member

    442
    0
    Mar 26, 2003
    NJ
    Same here.

    I saw a video stuttering.... I rewind, still stuttering.
    I saw the system was loading the database.

    After the loading was done the same video played perfectly.
     
  17. speed_phreak

    speed_phreak Member

    61
    0
    Apr 6, 2006
    I appear to be experiencing this issue too. I am running 20.2.2-01-2-746. This issue was very pronounced last night when watching a recorded HD program after scheduling a couple of auto-record wishlists...
     
  18. radtechy

    radtechy Member

    52
    0
    Aug 16, 2008
    I'm having this issue when trying to stream from one premier to another premier.

    The source is hard wired Ethernet cable and the destination is wireless g adapter


    Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
     

Share This Page