1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anybody want to explain Usenet to me like I'm seven?

Discussion in 'Now Playing - TV Show Talk' started by cheesesteak, Apr 27, 2011.

  1. Sep 11, 2011 #201 of 1642
    2004raptor

    2004raptor time to emancipate

    6,134
    8
    Dec 30, 2005
    GA
    Still curious about manually checking waht files are uploaded so I can make sure my set up is working.

    Also, in Sabnzbd after something is downloaded it says Repair failed, not enough repair blocks (1351 short). But the file plays fine. hat does this mean exactly?
     
  2. Sep 11, 2011 #202 of 1642
    Malcontent

    Malcontent Aka: Smiling Bob

    3,088
    3
    Sep 4, 2004
    Ohio
    There are NZB indexing sites that you can check to see what files have been posted to usenet. You can manually download NZB's from the sites. These indexing sites don't list EVERYTHING that is posted to usenet but they get a great deal.


    http://nzbmatrix.com/

    http://www.nzb.su/

    http://filesharingtalk.com/nzbs/

    Usually when you get error messages like your getting usually means the files your downloading are incomplete or damaged on your usenet providers servers.

    Who is your usenet provider? What files are you getting these error messages with? Can you give examples of the files?

    Also, some usenet search engines can be used to do a raw search of the files posted to usenet. Sometimes you can find stuff that doesn't get indexed on other sites.

    http://www.binsearch.info/

    http://www.nzbindex.nl/

    http://www.mysterbin.com/
     
  3. Sep 11, 2011 #203 of 1642
    2004raptor

    2004raptor time to emancipate

    6,134
    8
    Dec 30, 2005
    GA
    Thanks. So, sickbeard uses all of the sites you listed? Just trying to figure out exactly waht sickbeard uses.

    I have blocknews as a provider.

    It was the Strikeforce fights from last night that gave me the failed error but the file plays fine.
     
  4. Sep 11, 2011 #204 of 1642
    Malcontent

    Malcontent Aka: Smiling Bob

    3,088
    3
    Sep 4, 2004
    Ohio
    Sickbeard uses the search providers you have configured in Sickbeard. Sickbeard has it's own search provider usually set as default. Look in the Sickbeard configuration under "Search Providers". There you can select predefined providers or enter new ones. Choose their search order. With some of them you have to sign up for an account with the provider. Often you have to enter a unique API string associated with your user account with the search provider into the Sickbeard configuration.

    Blocknews is very reliable provider that has a good rep. for completion. I have an account with Blocknews and did a very quick check on a couple of Strikeforce videos uploaded last night. I didn't have any problems with them from Blocknews.

    I don't know why you got an error message. Do you have the same problem with other downloaded files? Double check you server settings in Sabnzbd. Could be a fluke of some kind.
     
  5. Sep 11, 2011 #205 of 1642
    DUDE_NJX

    DUDE_NJX Active Member

    11,652
    17
    Feb 12, 2003
    Sometimes the PAR check is still running after RARs are deleted = files are complete, but PAR thinks chunks are missing. Just ignore it.
     
  6. Sep 13, 2011 #206 of 1642
    TheMerk

    TheMerk Always Bid First

    2,097
    0
    Feb 26, 2001
    Salt Lake...
    I really don't understand how these usenet providers can stay in business. There must be tons of users with Sickbeard and the like constantly hammering the servers, and then downloading files more or less at the same time, at high speed. How on earth can they pay for all the bandwidth and storage on my measly $10 a month?
     
  7. Sep 14, 2011 #207 of 1642
    Mike_TV

    Mike_TV Tivo li guru

    914
    0
    Jan 10, 2002
    This thread inspired me to try this out and I'm not sure if I have everything 100% configured or working yet. Maybe I'm missing a step someone can point out? All of this is on Win 7 x64.

    1) Downloaded and installed both Sick Beard and SABnzbd
    2) Using the API key from SABnzbd did a copy/paste into Sick Beard's Config-Search Settings page
    3) Configured SABnzbdb to use my ISP's Usenet server
    4) In Sick Beard, I added a couple of shows, both statuses show "Continuing"
    5) Changed the status of an episode, as a test, to "Wanted" thinking it would download it

    and nothing is downloading in SABnzdb. Couple of questions...

    A) Did a miss a step?
    B) Do I need a paid Usenet provider in addition to my ISP's Usenet server?
    C) Do I need to sign up for search providers? I'm using "Womble's Index" and "Sick Beard Index" both are checked in Sick Beard.

    Checking the Sick Beard logs I see..."No needed episodes found on the RSS feeds" so maybe I do need to sign up for other search providers.

    Thoughts?
     
  8. Sep 14, 2011 #208 of 1642
    brettatk

    brettatk Thread Killer

    11,325
    8
    Oct 11, 2002
    Smyrna, GA
    I'm betting your configuration is fine. The problem is probably your ISP's usenet server. Many ISP usenet servers are censored and incomplete. As for needing a paid usenet server, I'm not sure. I use Astraweb and it does cost me $96 a year but it's well worth it for myself. I don't know if there are any free usenet severs that would be complete and uncensored, I've never researched it. Perhaps someone here knows that answer.
     
  9. Sep 14, 2011 #209 of 1642
    TheMerk

    TheMerk Always Bid First

    2,097
    0
    Feb 26, 2001
    Salt Lake...
    99% positive your ISP doesn't index the binary usenet groups, most don't. You'll have to subscribe to an independent usenet provider.
     
  10. Sep 14, 2011 #210 of 1642
    markz

    markz Hilarity Ensues

    13,481
    1
    Oct 22, 2002
    Connersville...
    I too am having issues.

    I have SickBeard d/l the nzb into my folder that is being watched by SABnzbd. However, SABnzbd is not then downloading the show.

    If I try to open that nzb with SABnzbd manually, it tells me it is not a valid nzb.

    If I go search for the nzb myself the way I always did and drop it into the watched folder, SABnzbd downloads the show just fine.

    I have had this problem for two shows now.
     
  11. Sep 14, 2011 #211 of 1642
    brettatk

    brettatk Thread Killer

    11,325
    8
    Oct 11, 2002
    Smyrna, GA
    I had an issue last night with Eureka. The first one that hit the feeds apparently had some kind of problem with sabnzbd. I had to manually download an alternate feed this morning. First time I've ever seen that problem before and I'm guessing it had something to do with the sabnzbd link being broken.
     
  12. Sep 14, 2011 #212 of 1642
    Mike_TV

    Mike_TV Tivo li guru

    914
    0
    Jan 10, 2002
    You are probably correct as I just switched ISPs recently and haven't spent much time poking around their Usenet server. My last ISP dropped Usenet access a while back.

    Can you give me an newsgroup or two that I can check and seeing if they are indexing? I'm assuming if I can see them and subscribe to them in Thunderbird that they are being indexed.
     
  13. Sep 14, 2011 #213 of 1642
    TheMerk

    TheMerk Always Bid First

    2,097
    0
    Feb 26, 2001
    Salt Lake...
    alt.binaries.multimedia
    alt.binaries.teevee
     
  14. Sep 14, 2011 #214 of 1642
    Malcontent

    Malcontent Aka: Smiling Bob

    3,088
    3
    Sep 4, 2004
    Ohio
    Can you go into Sickbeard 'History' and see from which NZB search provider those problem NZB's where snatched from? It's possible there were problems with the NZB's. If they came from the same search provider, you could try using an alternative one.
     
  15. Sep 14, 2011 #215 of 1642
    Mike_TV

    Mike_TV Tivo li guru

    914
    0
    Jan 10, 2002
    I can see and subscribe to both of those newsgroups through Thunderbird, so I'm guessing my ISP is indexing them.

    I'll attach a screenshot.

    Maybe I need to sign up for other search providers?
     

    Attached Files:

  16. Sep 14, 2011 #216 of 1642
    Mike_TV

    Mike_TV Tivo li guru

    914
    0
    Jan 10, 2002
    And a log snippet...

    Sep-14 17:47:04 INFO SEARCHQUEUE-RSS-SEARCH :: No needed episodes found on the RSS feeds
    Sep-14 17:46:41 INFO SEARCHQUEUE-RSS-SEARCH :: Clearing Sick Beard Index cache and updating with new information
    Sep-14 17:46:20 INFO SEARCHQUEUE-RSS-SEARCH :: Clearing Womble's Index cache and updating with new information
    Sep-14 17:46:19 INFO SEARCHQUEUE-RSS-SEARCH :: Searching all providers for any needed episodes
    Sep-14 17:46:19 INFO SEARCHQUEUE-RSS-SEARCH :: Beginning search for new episodes on RSS
    Sep-14 17:46:19 INFO SEARCHQUEUE-RSS-SEARCH :: Changing all old missing episodes to status WANTED
     
  17. Sep 14, 2011 #217 of 1642
    2004raptor

    2004raptor time to emancipate

    6,134
    8
    Dec 30, 2005
    GA
    This sickbeard is killing me. So, it never downloaded any of the david letterman shows but I figured no one uploaded any so I deleted it. Now, I'm trying to add a show (any other show) and it won't even let me add one. After I get to step 3 in the Add Show it goes to the show list. It says "(loading)" under Next Ep and says "Loading...(path:/name of show) under Show. And I've left it alone for 15 - 20 minutes, nothing changes. I'm using alpha build 488. Is this what everyone is using? Is it stable? My PC is plenty powerful enough but something is not working. I need to get past this before I can figure out if it will even download. I know I need to adjust some settings from what I had before but I can't even get past this.
     
  18. Sep 14, 2011 #218 of 1642
    danterner

    danterner Not it!

    10,610
    0
    Mar 4, 2005
    Greenacres, FL
    Try just reloading the page (F5 it).
     
  19. Sep 14, 2011 #219 of 1642
    markz

    markz Hilarity Ensues

    13,481
    1
    Oct 22, 2002
    Connersville...
    Looks like they both came from NZBs'R'US. I have disabled that provider. I will see what that does.

    Thanks!
     
  20. Sep 14, 2011 #220 of 1642
    Malcontent

    Malcontent Aka: Smiling Bob

    3,088
    3
    Sep 4, 2004
    Ohio
    Yeah, you have to refresh the page in your browser after you add a show to see the results in Sickbeard. Even though Sickbeard is listed being in Alpha, it's very stable and is reliable once configured. Once Sickbeard is tweaked for your system, the only time you need to touch it is to add or remove tv shows.
     

Share This Page