1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

An unknown error occured

Discussion in 'TiVo Stream' started by moyekj, Jul 20, 2014.

  1. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Was on vacation far from home the last 2 weeks so got ample opportunities to try OOH streaming. Must say it got very annoying at times. I got this infamous error more times than I care to count:
    Problem Streaming
    An unknown error occured.

    What makes it more annoying is right after getting the error I'd go back and start stream right away again and it would continue without issue for a while but then eventually give me the error again.
    Also, most of the time the video quality was only 2 or 3 bars giving me a fuzzy picture. Switching to Slingbox using the same connection would give me much better picture quality after letting the stream buffer for 30 seconds or so. But using Slingbox trick play to skip commercials was very annoying as well due to the latency involved, but at least the Slingbox was reliable in terms of connection and video quality unlike the Stream.

    So overall I was quite disappointed with OOH Stream and glad I had Slingbox available as an alternative. I wish my experience had been more favorable but there you have it. I could almost tolerate/forgive the fuzzy picture over shaky connections, but the "Unknown error" made it unbearable.

    P.S. I did also try using downloads instead of streaming on a couple of occasions, however the download speeds @medium quality were < 1 Mbps and estimated download time for a 1 hour show was on the order of 1.5 hours, so that wasn't really practical.
     
  2. Bulldawg9908

    Bulldawg9908 New Member

    47
    0
    Feb 19, 2011
    I share your frustrations.

    I don't have an answer for the "unknown error occurred" issue as I have the same problem and haven't figured out what triggers it, but I know why streaming quality is so poor and why downloading when out of the home is so painful.

    All OOH streaming and downloading goes through a TiVo proxy server which limits bandwidth to less than 2 Mb/s. This bandwidth isn't adequate for Stream to do on-the-fly encoding and give you a good quality picture. I've e-mailed TiVo about why they do it this way and they've blown me off saying it's not a bug and they're not going to do anything about it.

    I've got 60 Mb/s down where I usually stream from and a steady 20 Mb/s up at home, so I should be able to stream and download anything I want at high quality and not notice that I'm not home, but because TiVo insists on all traffic going through their proxy servers, we're stuck with this mess.

    Needless to say, I'm unhappy with this situation, but there is little I can do to change it. TiVo is ignoring me, and short of becoming TiVoMargaret's most annoying follower on Twitter, I can't get their attention on this issue.
     
  3. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes, I know all about the proxy and the ~1.85 Mbps limit on OOH download speeds as documented in the More detailed HLS statistics thread. I actually would have been happy to get 1.8 Mbps, but was getting < 1 Mbps which made it even worse.
     
  4. MacBrian

    MacBrian Member

    160
    0
    Feb 24, 2002
    Kansas
    SAME error here -- just as often at home within my own wifi as outside my network.

    I've applied all sorts of voodoo -- rebooting the iOS device (iPad 2 or iPhone 5s), restarting the TiVo Stream both by unplugging and restarting at the Stream's web page, and restarting the wireless services on my AT&T 2-Wire router. I also have a Netgear Extender which occasionally gets the same voodoo-reboot treatment.

    Nothing is consistent. Some days the experience between iOS and the TiVo Stream is unbearably frustrating, and on other days there's rarely a problem. I've played with using different wireless "channels" and that was inconclusive as well.

    During all of this, my Slingbox Solo is able to provide a MUCH more reliable experience...as long as I can tolerate the poor audio "in-a-tin-can" sound.

    I share your frustration. Wish we could come up with a stable alternative. My next stab at resolving the inconsistent performance is to shut down the AT&T 2-Wire router's WIFI and use a brand new Apple Airport Extreme 6th Gen that I have sitting in a box waiting for some free time to install it. Maybe THAT will make a better experience???
     
  5. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    For in home use I never seem to get this problem, but I'm usually situated very close to wireless router and thus have solid connection from iPad to wireless router. Looks to me like the Stream is not very robust and tolerant of network glitches which are especially common in public WiFi connections.
     
  6. MacBrian

    MacBrian Member

    160
    0
    Feb 24, 2002
    Kansas

    <sigh>

    I'm usually within 20' of my wifi router at home...
     
  7. JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    I have noticed that if I sit near my router and set it to 5GHz that I get rock solid performance without a hiccup and if I go onto 2.4GHz mode and get farther away with a weaker signal a more inconsistent experience occurs. Personally I can't wait for TiVo to ditch the proxy and do port forwarding which I hope will give my out of home streaming experience the same picture and audio quality I get with in home streaming.
     
  8. MacBrian

    MacBrian Member

    160
    0
    Feb 24, 2002
    Kansas
    Just an update. I finally got the 5th Gen Airport Extreme installed. I've "dumbed-down" the AT&T 2-Wire router (as much as possible, that is) and am using the Airport Extreme in it's place for all my wired and wireless needs.

    Performance and reliability is now ROCK SOLID on my two iPhone 5s phones AND on my two 2nd Generation iPads. I've watched several hours of Tivo recordings from either one of my Premiere boxes, both at home and away from home, with no issues.

    Lesson learned for me: If you stick with Apple..."it just works."

    :D

    --Brian
     
  9. JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    I've noticed that if I make a partial recording like if I record the last 20 minutes of a show then stream that recording after the show ends, most of the time at the end of the program I get a "Problem Streaming: An unknown error occurred" message instead of the "delete/keep" message.
     
  10. turnipkimchee

    turnipkimchee New Member

    1
    0
    Nov 1, 2014
    MacBrian,
    I'm having the same problem, but "Problem Streaming: An unknown error occurred" occurs on my home network at a minimum once every 5 minutes and I'm unable to stream outside my home.

    I have a surfboard extreme sbg6782-ac attached to a 5th generation airport extreme. (Does the word "extreme" make these products more gen x or y? ;))

    You noted that you dumbed down your at&t router. How do you mean? I have the router at the most basic default settings with my firewall being run off the Airport.

    Travis
     
  11. Gromit

    Gromit Active Member

    10,951
    11
    Nov 4, 1999
    Atlanta, GA
    My stream was working flawlessly until last weekend when I made a change to my network.

    I have 2 Airport Extremes, one 2nd gen and one 3rd gen, in my home network. The second one serves as a wireless bridge so devices in the living room can have a wired internet connection. Well, wired in the sense that they connect to the router using ethernet cables.

    I guess I'm stretching the 'no wifi' rule with the Stream as it was in the living room connected to the second router. But it was working great. In home, out of home, whatever.

    When I started seeing some internet connection issues I decided to swap the routers so the newer 3rd gen was in the office connected directly to the cable modem. The older router went to the living room to be the wireless bridge. That fixed my internet issues, but then I started getting the unknown error messages when I try to stream on my network.

    I moved the stream to the office router but it's doing the same thing. Unless I download to my iPad, it's giving the error message a lot. Sometimes I can make it for a few minutes, sometimes it's one after the other.
     
  12. Gromit

    Gromit Active Member

    10,951
    11
    Nov 4, 1999
    Atlanta, GA
    This morning I realized that my iPad was on my 2.4ghz network instead of the 5ghz. I switched to the 5 and got 20+ minutes of flawless streaming.
     
  13. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    I think one thing we can deduce is that streaming to iOS app is not very tolerant of network glitches.
     
  14. Sling_Blade

    Sling_Blade New Member

    12
    0
    Sep 15, 2012
    I just wish in home streaming would work for me. I even upgraded to a top of the line netgear ac router and it makes no difference. I get the unknown streaming message, or it buffers a lot etc. The only thing I've found that seems to be reproducible is that if I switch from the 5ghz to the 2.4ghz network download times for shows are greatly reduced. The amount downloaded per tick of the app updating is around 1MB on 5ghz while it is 2MB on the 2.4ghz. For the 2.4ghz network the download time is typically a bit less than half the show length. I am being careful to terminate the tivo app after switching so that it realizes I'm on my home network.

    Any measure of network speed shows the 5ghz being screaming fast (around 400Mb/sec). Twitch, netflix, etc all perform flawlessly on the 5ghz network. It's just tivo that is terrible. Even so, streaming itself seems random and I've seen issues on both networks. I think I started having issues after moving to ios8.
     
  15. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,440
    159
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Have you got the new software on your Stream/Roamio yet? Since the update I have not had a single "problem streaming" and I was getting them constantly before.
     
  16. RoamPremier

    RoamPremier New Member

    1
    0
    Jan 23, 2014
    How do you know? Do you have to do something to get it installed?
     
  17. Sling_Blade

    Sling_Blade New Member

    12
    0
    Sep 15, 2012
    Not yet. But I'm not hopeful as the patch notes say nothing about it.
     
  18. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,440
    159
    Apr 17, 2000
    Nevada
    For me the new software has been perfect. I use my Stream every night in bed. Before the update I had constant issues, since the update I have not had one. It may not be listed in the release notes, but they did something to address this issue in the software.
     
  19. Sling_Blade

    Sling_Blade New Member

    12
    0
    Sep 15, 2012
    Well that would be awesome if they fixed it! It's been quite frustrating.
     
  20. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,440
    159
    Apr 17, 2000
    Nevada

Share This Page