1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

6.4a is here

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by dcstager, May 17, 2008.

  1. May 24, 2008 #81 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    Well I'm gone all day Saturday, Come home at 10:15pm to find 6.4a on two of my units and CrashHD verified patch locations are working for him. Miss a day and things move on without me :)

    Thanks Crash for verifying patch locations, and dthreet that on-line scheduler is working.
     
  2. May 24, 2008 #82 of 330
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    Tell me about it. I farm for a living, and have to work when the weather allows. I've been driving a tractor 15-18 hours a day for the last week. I got back on the internet the day after getting rained out, to find an entire new tivo version released, with 3 pages of thread already about it, and patch locations posted to boot!! BOO long working days, HOORAY Internet!

    If you know the new value for the OSD message, I can test that as well, and add it into the patch file. If it's not too much trouble, do you think you could find the patch values to turn on the SPS9S clock?
     
  3. May 25, 2008 #83 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    try this - TEST ONLY - NOT CONFIRMED - confirmed by CrashHD only 5-25-2008
    OSD message
    echo -ne "\x24\x02\x00\x00" | dd conv=notrunc of=tivoapp bs=1 seek=6895320

    try this for SPS9S TEST ONLY - NOT CONFIRMED - confirmed by CrashHD only 5-25-2008

    echo -ne "\x10\x40\x00\x1e" | dd conv=notrunc of=/tvbin/tivoapp.tmp bs=1 seek=178560
     
  4. May 25, 2008 #84 of 330
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    I'll try it tomorrow. I got a little reckless today, and tried bufferhack using the 6.3f patch points. It didn't look like it was going to work, but that's what a testing unit is for, right? :D
     
  5. May 25, 2008 #85 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    This is even farther over my head but it looks like
    addrA 0x0d7496
    addrB 0x0d72ae
    addrC - .brf file - possibly the same
    addrD - totally lost :eek: as the information is not the same in 6.3e - 6.3f
     
  6. May 25, 2008 #86 of 330
    dcstager

    dcstager 1st Gen Tivo Owner

    573
    2
    Feb 16, 2002
    Skagit...
    Have you looked for or found the XM radio record patch?
     
  7. May 25, 2008 #87 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    Do you have any locations for any 6.3x versions?
     
  8. May 25, 2008 #88 of 330
    dcstager

    dcstager 1st Gen Tivo Owner

    573
    2
    Feb 16, 2002
    Skagit...
    I don't recall anyone discovering it for any 6.3x version. It did work on 6.2a. I'm going to go ahead and try CrashHD's script as is and report back. I was just hoping for the XM patch because it was useful. Hopefully someone will figure it out. How are the patch locations discovered by anyone? That is for higher paygrades than me.
     
  9. May 25, 2008 #89 of 330
    dcstager

    dcstager 1st Gen Tivo Owner

    573
    2
    Feb 16, 2002
    Skagit...
    Sad to report that CrashHD's script runs correctly, but there is a fatal error somewhere. After the patch you can watch live tv, but as soon as you press the Tivo button, it triggers a reboot.

    --

    Here's the output from the script:

    Hughes-bash# 6.4a_crashHD_superpatch.sh
    Mounting / rw
    Patching 6.4a Tivoapp
    Copying /tvbin/tivoapp /tvbin/tivoapp.tmp
    Done copying, now patching tivoapp.tmp
    4+0 records in
    4+0 records out
    4+0 records in
    4+0 records out
    4+0 records in
    4+0 records out
    4+0 records in
    4+0 records out
    4+0 records in
    4+0 records out
    4+0 records in
    4+0 records out
    4+0 records in
    4+0 records out
    Moving the running /tvbin/tivoapp to /tvbin/tivoapp.orig.bak
    Done that, moving /tvbin/tivoapp.tmp /tvbin/tivoapp
    Mounting / ro
    Done. In the event of problems, your original tivoapp is at /tvbin/tivoapp.6.4a
    .original
    Hughes-bash# sync; reboot
     
  10. May 25, 2008 #90 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    make sure root is RW
    cd /tvbin
    mv tivoapp tivoapp.bad
    cp tivoapp.6.4a.original tivoapp
    make root RO
    reboot
     
  11. May 25, 2008 #91 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    Crash, you got the skip to locations swapped in your scrip.

    DC you can edit the changes in the script and run it again.

    Code:
    # HMO/HME:
    echo -ne "\x34\x11\x00\x00" | dd conv=notrunc of=/tvbin/tivoapp.tmp bs=1 seek=906328
    echo -ne "\x24\x10\x00\x01" | dd conv=notrunc of=/tvbin/tivoapp.tmp bs=1 seek=[COLOR="Red"]5874104[/COLOR] [COLOR="Blue"][B]should be 1119964[/B][/COLOR]
    echo -ne "\x10\x00\x00\x14" | dd conv=notrunc of=/tvbin/tivoapp.tmp bs=1 seek=[COLOR="red"]1119964[/COLOR] [COLOR="blue"][B]should be 5874104[/B][/COLOR]
     
  12. May 25, 2008 #92 of 330
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    nuts...
    It's fixed in the code box of post 80. The attached file was removed, though. My copy got dos line endings on it...will be fixed and back up shortly.
     
  13. May 25, 2008 #93 of 330
    dcstager

    dcstager 1st Gen Tivo Owner

    573
    2
    Feb 16, 2002
    Skagit...
    okay... I was able to put it back together.

    I edited the patch as advised and re-ran it on the original tivoapp.

    30 second skip works.

    Don't know how to test to see if encryption is actually disabled. I'll make a new recording and try and grab it with TyTools.

    Backdoors shows enabled on System Information screen.

    Under Phone, the choices look like on the standalone with the option to "Use Network Instead." My wired connection is listed -- looks good. Under Settings it just says "Phone" but when you select Phone, you get the Phone and Network setup screen.

    Music Photos, and More shows up on the Tivo (DirecTV) Central and if selected provides an option to set up the address of a computer running Tivo Desktop. If you have Tivo Desktop running, it detects it and you can play music files from your PC and view your pictures as set up with Tivo Desktop.

    There is a screen to "enable home networking applications", i.e. Live365, Podcaster, etc. However, they don't show up if you do enable this option.

    Maybe some good news.... I ran the tivoserver alpha and my computer does show up on the Now Playing screen as if MRV was working. However, when I navigate to the Tivoserver DVR instead of seeing the contents of my computer and a option to watch on this Tivo, the contents of the Tivo's own now playing screen appear again with the Tivoserver DVR at the bottom as usual. Maybe it's there and maybe not. Again, some higher pay grades will have to investigate or give me some tips to try here.

    If you have Tivo Desktop running on your computer and files in your "My Tivo Recordings" folder -- your PC likewise appears at the bottom of the now playing menu as would be expected on a standalone. However, selecting it likewise cycles you back to the Now Playing screen rather than the contents of your PC, so you can't select anything to upload to the Tivo.
     
  14. May 25, 2008 #94 of 330
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    run "ciphercheck" from telnet. It will tell you whether or not encryption is currently enabled, and it will tell you the encryption status of every recording on the box.
     
  15. May 25, 2008 #95 of 330
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    All of these appear to be working. The SPS9S clock, the OSD message prevention, and the bufferhack values. At least for now, bufferhack is working. I need to wait for an hour for the buffer to fill to know for certain. To make bufferhack work, the following line must be inserted into it:
    Code:
    set sys(6.4a)      [list 0x0d7496  0x0d72ae  0x71   0x19e7e6  22517828  A9846DD76AEF86CEA6B3E69CE3758227598991A0]
     
  16. May 25, 2008 #96 of 330
    dcstager

    dcstager 1st Gen Tivo Owner

    573
    2
    Feb 16, 2002
    Skagit...
    Encryption is off with the patch. So, that's confirmed too.
     
  17. May 25, 2008 #97 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    MRV may look like it is there but as you found out it will just run you in circles and you will chase your tail around and around until you get dizzy and fall down :D
     
  18. May 25, 2008 #98 of 330
    dthreet

    dthreet New Member

    178
    0
    Jan 17, 2006
    Chicago, IL
    has anyone uploaded or found a link to the slices?
     
  19. May 25, 2008 #99 of 330
    RandCfilm

    RandCfilm New Member

    112
    0
    Dec 19, 2005
    Indianapolis
    All this patch location searching and I have not got to upgrade yet. I could have used the remote scheduling this evening. Way too tired to upgrade now so tomorrow it might happen :(
     
  20. CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    Yes, but they are useless until the swsystem slices can be decrypted.
     

Share This Page