1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

20.4.1 Release Notes

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by TiVoMargret, Apr 3, 2014.

  1. Apr 5, 2014 #141 of 442
    TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    We have temporarily paused the priority list updates while we look into a couple of issues.

    --Margret
     
  2. Apr 5, 2014 #142 of 442
    Devx

    Devx New Member

    274
    0
    Jun 1, 2006
    Atlanta, GA
    Thanks TiVoMargret.

    Also, I think it would be great if Tivo put those on the priority list before others. I don't have any of my Tivo's on the priority list (have never put my Roamio's on one) but my Plus was updated already to 20.4.1. Not really an issue, but when my boxes are otherwise stable I don't mind if others test the new changes out before me. :)
     
  3. Apr 5, 2014 #143 of 442
    rainwater

    rainwater Active Member

    7,057
    1
    Sep 21, 2004
    This is done on purpose. Not only does the initial test rollout go to priority users but it also goes so some normal customers. I believe they do this to see if there are any reports from these customers who tend to be more casual users.
     
  4. Apr 5, 2014 #144 of 442
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    +1
    Perhaps it is because we are early adopters. But still, it seems odd.
     
  5. Apr 6, 2014 #145 of 442
    CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    My Elite/XL4 which is on 20.4.1, had a random reboot tonight at 10:04pm Arizona Time.

    It has not randomly rebooted since the "bad" TiVo data issue several weeks ago.

    By the time I got around to looking at the logs they had already been uploaded to TiVo and the logs refreshed.
     
  6. Apr 6, 2014 #146 of 442
    lessd

    lessd Active Member

    7,697
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    One of my updated Roamio units must have re-booted about 10AM on the 5th as at 10pm the up time was about 12 hours and the time was not on the screen.
     
  7. Apr 6, 2014 #147 of 442
    chrispitude

    chrispitude New Member

    518
    0
    Apr 23, 2005
    Same here. There are some TV stations whose clocks apparently run behind, and so I need to pad their shows.
     
  8. Apr 6, 2014 #148 of 442
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
  9. Apr 6, 2014 #149 of 442
    reffr

    reffr New Member

    5
    0
    Sep 16, 2006
    My Tivo Series 4 now has now audio thru HDMI. I have restarted it numerous times.

    Please help
     
  10. Apr 6, 2014 #150 of 442
    humbb

    humbb Member

    176
    0
    Jan 27, 2014
    Northern CA
    On a positive note, after 2 days following the update, my Android phone now connects to the Roamio using the local network. :up:
    Previously it would only connect if I signed in (with the usual limited features).
     
  11. Apr 6, 2014 #151 of 442
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    Try switching the audio format (DD to PCM or vice versa) and see if it reappears.
     
  12. Apr 6, 2014 #152 of 442
    morac

    morac Cat God

    8,956
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    I'm having this problem. I have a Roamio Pro and a Premiere, both on the updated software. When I connect to the Roamio Pro on my LAN, it says I'm away from home. It won't connect locally. I can connect locally to my Premiere and set up the stream device that's part of the Roamio Pro (meaning it connects locally), but I can connect directly to the Roamio Pro itself using the iOS app.

    Edit:

    I restarted the Roamio Pro, but that didn't do anything. I had to sign out of the iOS app and sign back in to get it to work. I had to do that on both my iPad and iPhone.
     
  13. Apr 6, 2014 #153 of 442
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    Anyone else experiencing small glitches during MRV? I am watching a show from the buffer and the video is glitching. I get various pixelation and other video glitches. It only started happening when the transfer started.
     
  14. Apr 6, 2014 #154 of 442
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Haven't seen either one of these issues. What model TiVo do you have and how is it connected to the TV? I have a base Roamio directly connected to TV via HDMI.
     
  15. Apr 6, 2014 #155 of 442
    JosephB

    JosephB Member

    680
    0
    Nov 19, 2010
    Birmingham, AL
    I'm getting blank screens when I go from video to a menu, or from one menu to the next.

    also, I appeared to have some tuning adapter problems but then the tuning adapter on my TiVo HD started acting up so I guess Charter did something on the same weekend TiVo released a Roamio update. I would have that luck...
     
  16. Apr 6, 2014 #156 of 442
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,150
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes, this release gives too much priority to transfers to the unit, to the point that it makes my Roamio Pro very sluggish and at times can cause video playback to miss frames. I've mentioned it in kmttg & pyTivo threads.
     
  17. Apr 6, 2014 #157 of 442
    xbr23

    xbr23 New Member

    84
    0
    Mar 29, 2010
    Orlando, FL
    getting black screens while in the Tivo menu in Settings. hit the back button and it goes back to the previous screen. black screens stay black, only way to exit is via the back button.

    Tivo Roamio Pro.
     
  18. Apr 6, 2014 #158 of 442
    spaldingclan

    spaldingclan Member

    388
    0
    Aug 22, 2012
    I'm getting sound problems with the Tivo sounds...sometimes they work and sometimes they don't
     
  19. Apr 6, 2014 #159 of 442
    rainwater

    rainwater Active Member

    7,057
    1
    Sep 21, 2004
    Is your sound set to dolby digital? If so, you will not get audio affects while watching content. Only in the menus themselves. TiVo can't insert audio effects into a dolby digital stream.
     
  20. Apr 7, 2014 #160 of 442
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Yes. Overlap protection really has nothing to do with this as it effects all recording, even if the shows are are on different channels.
    If the minor a/v glitch were the only problem, the mod might have been kept in place but the scheduler problems make that unacceptable.

    As far as making it a user selectable option, it's entirely possible that it would be easier to actually fix it than do that. I'm starting to think that there might be a lot of "spaghetti code" in TiVo's s/w.
     

Share This Page