1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

20.4.1 Release Notes

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by TiVoMargret, Apr 3, 2014.

  1. Apr 4, 2014 #41 of 442
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    <content self-redacted to save space>
     
  2. Apr 4, 2014 #42 of 442
    kbmb

    kbmb Active Member

    1,286
    13
    Jun 22, 2004
    NH
    Have a Roamio Basic and Plus. Both hardwired via Cat6. Both updated this evening.

    When I go to transfer (not stream) but actually move a program from the Basic to the Plus......the Plus gets REALLY sluggish. To the point where I will get black screens, the little blue spinning circle, C133 errors, etc.

    The transfer seems to go fine.....but man, something is up with this. Never used to have an issue before this update.

    UPDATE: Tried transferring the other way, from the Plus to the Basic.....same issue. The Basic gets really sluggish. Easy test is bringing up the SP Manager. During a transfer, it's slow to load. Not during a transfer and it's lightning quick. Seems they are maybe giving too much CPU to the transfer process.

    UPDATE 2: The tivo the show is being transferred to even has a hard time playing the program while it transferring. Stutters, black screens audio dropouts. It's like tivo is giving the transfer process all CPU cycles.

    -Kevin
     
  3. Apr 4, 2014 #43 of 442
    kbmb

    kbmb Active Member

    1,286
    13
    Jun 22, 2004
    NH
    Another issue, not sure if it's new or not......during a Roamio to Roamio transfer, if you highlight the transferring show and hit clear to stop it, and you choose Stop and Delete.....it stops the transfer, but doesn't delete the partial recording.

    -Kevin
     
  4. Apr 4, 2014 #44 of 442
    Sixto

    Sixto Member

    246
    0
    Sep 16, 2005
    It took a while, Mini was quicker then Pro/Plus. I'd say at least 20-30 minutes start to finish for me.
     
  5. Apr 4, 2014 #45 of 442
    slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    3,501
    18
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    This should have been done 10 years ago, IMO. Another basic user option that Tivo decided not to implement until forever.
     
  6. Apr 4, 2014 #46 of 442
    Sixto

    Sixto Member

    246
    0
    Sep 16, 2005
    And they changed all those screens in the Recording Settings area to HD. You go from HD, to SD for Settings, to HD for those Recording settings. With PiG, if you have that enabled.
     
  7. Apr 4, 2014 #47 of 442
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    The thing is the Series 1 and Series 2 had this.
     
  8. Apr 4, 2014 #48 of 442
    cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,276
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago

    The <1 second glitch wasn't the only problem. Some were missing entire recordings. If they had a large pad, the 2nd, 3rd, 4th show wouldn't record at all. Turning this off for now was the right thing to do, IMO.
     
  9. Apr 4, 2014 #49 of 442
    andyf

    andyf Active Member

    1,176
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    Thank you for pointing this out to him, it was waaay more than a 1 second glitch. It also involved the second manual recording when a show, as part of a season pass, had it's options changed.
     
  10. Apr 4, 2014 #50 of 442
    DarcyM

    DarcyM Member

    41
    0
    Jan 2, 2002
    Clovis, CA
    Missed a recording last night due to error: "Problem Getting Tuner"

    This was a overlapping recording, but there was 3 tuners free, so not sure what the problem could of been.

    Roamio basic with motorola cable card (comcast, no tuning adapter), with latest firmware. Never had this error before, but I have had the error that claims the program was no longer in the guide before. So looks like the risk of missed recordings is still alive :(
     
  11. Apr 4, 2014 #51 of 442
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,167
    21
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Now that I rely on my six tuner Roamio Pro for most of my content, I would not want to subject it to any beta content. Because if testing out some beta code causes issues, I could be screwed with my recordings. That's one of the disadvantages of having all your eggs in one basket.
     
  12. Apr 4, 2014 #52 of 442
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,167
    21
    Jan 31, 2002
    Northern...
    What is the default? I hope the default is the same as before. I certainly don't want any padding as a default or to keep all shows. I rarely have shows that need padding and if all the shows got kept, I would run out of space on the 3TB drive very quickly. I'll need to remember to check my Roamio Pro when I get home tonight.
     
  13. Apr 4, 2014 #53 of 442
    kbmb

    kbmb Active Member

    1,286
    13
    Jun 22, 2004
    NH
    Default is the same as before, New & reruns, Stop On time, Start On time.

    This just allows you change what Tivo asks you to do when setting up a recording or SP.

    -Kevin
     
  14. Apr 4, 2014 #54 of 442
    tatergator1

    tatergator1 Active Member

    1,523
    6
    Mar 27, 2008
    Columbus, Ohio
    And "Keep At Most" is 10 by default.
     
  15. Apr 4, 2014 #55 of 442
  16. Apr 4, 2014 #56 of 442
    aristoBrat

    aristoBrat Active Member

    1,062
    0
    Dec 30, 2002
    Va Beach, VA
    x2 on mentioning that to him.

    He's in the mountain time zone, so he's probably never had to add a large pad to Season Passes for CBS's Sunday night schedule (60 Minutes, The Amazing Race, The Good Wife, The Mentalist, 11PM local news) in order to accommodate for the live afternoon sports running late and delaying the start of every show mentioned above by a different number of minutes each week.

    As you said, adding a large pad to a Season Pass can cause other Season Passes to not record at all.

    Shame on me for being so vocal about such a glitch so small. :mad:
     
  17. Apr 4, 2014 #57 of 442
    rgr

    rgr Member

    582
    6
    Feb 21, 2003
    Copying this from the other thread:

    Sounds good. Just got the update and reboot complete. Do like the extra recording options.

    Only oddity (so far) is that AOL.On is listed twice in My Video Providers Setting. Anybody else have this?

    I've rebooted twice and Aol.com duplication still there. Attached is a photo of the relevant screen (how do I have it displayed in-post?)
     

    Attached Files:

  18. Apr 4, 2014 #58 of 442
    andyf

    andyf Active Member

    1,176
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    I think I've seen this in the past. It goes away after time.
     
  19. Apr 4, 2014 #59 of 442
    jwbelcher

    jwbelcher New Member

    489
    0
    Nov 13, 2007
    Orlando, FL
    Very nice! :cool:
     
  20. Apr 4, 2014 #60 of 442
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,167
    21
    Jan 31, 2002
    Northern...
    You don't even have it checked.
     

Share This Page