1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

20.4.1 Release Notes

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by TiVoMargret, Apr 3, 2014.

  1. May 5, 2014 #421 of 442
    hytekjosh

    hytekjosh Member

    115
    1
    Dec 3, 2010
    Another issue I'm facing is loss of sync with the voice and video on the mini. On the roamio it is barely noticeable but on the mini its very bad. Using Ethernet instead of MOCA makes no difference. I am going to have to poke around further to see if its the HDMI switch or the TV but methinks its the Mini.
     
  2. May 6, 2014 #422 of 442
    leepoffaith

    leepoffaith Member

    62
    0
    Apr 21, 2014
    Tampa, FL
    I have a few questions regarding this update as I have not yet received it. I activated my Tivo Roamio Plus and 2 Minis on 5/1 so that could be why. The Minis have the 20.4.1, but the plus is still on 20.3.8.

    1. My Roamio is wired to ethernet for the internet connection and then bridges into MoCA for the Minis. On my network status it shows MoCA as down. Will this update fix that and/or is this supposed to show down? I figured that it should be showing "on" considering I have the two Minis. I even tried looking at it with the Minis on and off and it makes no difference. It's always "down."

    2. How long will it be until I receive the update? I would really like to be able to change the standard season pass settings so I don't have to choose "new" each time.

    I haven't really had any issue with the MoCA saying down, except I did have an instance last night where one of my minis just froze out of the blue and said it could not connect. I'm not sure what that was about but it is fine now.
    Thanks!

    ~Lee
     
  3. May 6, 2014 #423 of 442
    slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    3,714
    106
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Yes, the update fixes the MoCA showing down in network status issue (mine showed down before update, up with statistics afterwards). I got it 2 days after I setup my new Plus last week so you might want to give it a week then contact TivoMargret here if your Plus is not getting 20.4.1.

    You can speed it up a bit (maybe) by forcing a few network connections.
     
  4. May 6, 2014 #424 of 442
    malverde

    malverde New Member

    24
    0
    Mar 12, 2007
    We need more app support. At least open it up so we can develop the apps.
     
  5. May 6, 2014 #425 of 442
    malverde

    malverde New Member

    24
    0
    Mar 12, 2007
    Great add! I love this feature.
     
  6. May 8, 2014 #426 of 442
    Keen

    Keen Member

    262
    0
    Aug 2, 2009
    Minneapolis, MN
    Has anyone compiled a 'known issues' list for this update? Now that I've got it, I'd like to know what to watch out for.
     
  7. May 9, 2014 #427 of 442
    KevinG

    KevinG Member

    305
    1
    Sep 3, 2003
    Mt. Laurel, NJ.
    More reboots. ;-)
     
  8. May 9, 2014 #428 of 442
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    1
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    Anybody getting anywhere with this? I'm beginning to feel like all the 777-clear sequences I've been dutifully doing, while being on enhanced log-monitoring, isn't doing anything but wearing out my remote buttons.
     
  9. May 9, 2014 #429 of 442
    CloudAtlas

    CloudAtlas New Member

    134
    0
    Oct 29, 2013
    The Opera Devices SDK v4.1 and Opera TV Emulator are available. Getting HBO, Showtime, Amazon, Vudu, ESPN etc. financially interested to support the TiVo platform is another matter. But TiVo getting to 4.5M subs is a step in the right direction.

    I'm sure both Opera and TiVo have independently reached out to the above content providers about bringing their applications to the Opera/TiVo platform. Not to mention SDK users Panasonic, Sony, Samsung and Phillips.

    http://www.operasoftware.com/products/devices-sdk
    http://www.operasoftware.com/products/tv-emulator
     
  10. May 9, 2014 #430 of 442
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,771
    132
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Slower transfer rates! :(
     
  11. lessd

    lessd Well-Known Member

    7,832
    38
    Jan 23, 2005
    CT
    That what I saw just after the update, but now a few weeks later I just tested the xfer rate tonight and it was back to over 88Mb/sec from about 70Mb/sec just after the update, before the update I could get just over 90Mb/sec. I am using MoCA system.
     
  12. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,771
    132
    Jan 31, 2002
    Northern...
    With the previous software I could get 150mbps transfer rates from my Pro. I'm only seeing up to 95mbps transfer rates now from my Roamio Pro and Basic. Although my Premiere is getting 70+mbps transfer rates.

    It almost seems like it's speed is limited to a 100BT connection. But I tested it several ways to make sure there are no issues. Plus I brought home a cable tester from work to make sure my Cat5e and Coax cable runs were still good.

    But whether I use MoCA or GigE with my Roamio Pro I don't see the speeds I used to with the previous software version.

    I'm still in a MoCA phase right now so I will continue to use MoCA with my three Minis and Pro for a while.
     
  13. lessd

    lessd Well-Known Member

    7,832
    38
    Jan 23, 2005
    CT
    I don't know how you got 150Mb/s from a Roamio Pro to a Roamio Pro, or was this from to a computer ? did you put the Roamio Pro into sleep mode ? My network is all 1000Mb/s and I never can get that type of speed, I guess your better at setting up networks than I am.
    Have others gotten that type of xfer speed between two Roamio Pros ?
     
  14. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,771
    132
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Those are speeds to/from a PC running TiVo Desktop. I never had a second Roamo PRo/Plus to test those speeds. And of course the Roamio BASic is only 100BT.

    I just know with the most recent software there has been a huge difference in transfer rates for me. From a user perspective though, streaming etc, I don't see a difference. And even with the transfer rates I wouldn't normally see the difference since most of them are done automatically to my TiVo Desktop machine. But I'm not seeing anything take advantage of the Pro GigE connection. WHile with previous versions it was always obvious it was using a GigE connection.
     
  15. lessd

    lessd Well-Known Member

    7,832
    38
    Jan 23, 2005
    CT
    Thanks for your answer, as I don't have or need a PC connected to my TiVo system I never tried PC to Roamio Pro speed.
     
  16. Bytez

    Bytez Member

    286
    0
    Sep 11, 2004
    NYC
    I bought my Roamio Plus last week and it's still on 20.3.8. Is this still rolling out?
     
  17. Bytez

    Bytez Member

    286
    0
    Sep 11, 2004
    NYC
    Updated to 20.4.1 today.
     
  18. bill875

    bill875 New Member

    22
    0
    Dec 3, 2003
    YouTube is no longer working on my Roamio Plus since receiving the update. This has become a staple function in our living room. Anyone know how I can get this function back?
     
  19. lgnad

    lgnad Pantless Mofo

    691
    0
    Feb 14, 2013
    Massachusetts
    "not working" ?

    In what way? Its missing? You get an error message? Videos simply wont play? Slinging videos is broken? You try and launch it and you get a busy cursor and it never comes up?

    What troubleshooting have you already done? Have you forced a connection to tivo? Have you rebooted the Tivo? Have your rebooted your other networking equipment? If its missing from where it used to be, have you checked settings/channels/'video providers' to see if it got unchecked somehow?
     
  20. bill875

    bill875 New Member

    22
    0
    Dec 3, 2003
    YouTube on my phone was not showing the icon to display content on my Tivo Roamio. I figured the problem out. It wasn't the software update, it was the fact I switched my router from an older Linksys WRT150N v1 running DD-WRT Firmware to a D-Link DIR-655 which was a big mistake. I switched back to the Linksys and everything is running fine. The D-Link is fine for everything else, so this just has me scratching my head. I guess the D-Link router does not support DIAL for displaying YouTube videos from my Nexus 5 to my Roamio.
     

Share This Page