1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

20.3.8 is still broken

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by fletchoman, Dec 15, 2013.

  1. CloudAtlas

    CloudAtlas New Member

    134
    0
    Oct 29, 2013
    I don't really think a level 1 support person making $8 hour is thinking that. If anything they are thinking what did I do in previous lifetime that I now have to take support calls on product where asking the customer to uninstall program, reboot, and reinstall does not work.
     
  2. fletchoman

    fletchoman New Member

    52
    0
    Dec 15, 2013
    Yesterday I missed a recording that was 2nd in a series of three season passes on the same channel. No other recordings were scheduled. I'm really finding it difficult to understand how I am the only one seeing this problem???
     
  3. dtivouser

    dtivouser Tivoless TCF Club

    1,813
    1
    Feb 10, 2004
    SoCal
    I don't think you are the only one. There are entire threads on that behavior.
     
  4. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    And both my son and I remember recording Bonnie and Clyde on History a few weeks back and they mysteriously aren't there anymore. Everyone swears they didn't delete them and its not even close to being full so it wouldn't auto delete to make room either.

    Could this be the same bug?
     
  5. fletchoman

    fletchoman New Member

    52
    0
    Dec 15, 2013
    In my case no, you can discover this problem if you look at your history and find that a recording did not occur because of a loss of signal.

    If you were lucky enough to catch the event in progress, then you'll see one of the tuners, typically 2, will be unavailable.
     
  6. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    Ok thanks. The mystery continues! :eek:
     
  7. tim1724

    tim1724 Member TCF Club

    257
    5
    Jul 3, 2007
    Temple City, CA
    This is normal behavior when you have an older firmware on a Cisco/Scientific Atlanta cablecard.

    It will sometimes record 6 things simultaneously without any problem, but sometimes the cablecard will fail to authorize a tuner.

    Try setting your TiVo to use only 5 tuners and then force a reboot. I bet it fixes the problem. (With some firmware versions you may have to go down to 4, but 5 works on most versions.)

    The ONLY way to successfully use all six tuners on a consistent basis is to have the latest firmware from Cisco. And yes, it is very frustrating that most cable companies are not rolling it out yet. (I have Charter, which is still using firmware from 2009!)
     
  8. fletchoman

    fletchoman New Member

    52
    0
    Dec 15, 2013

    Sorry, been there done that. If you look at my original post you'll see that tuner five was turned off when my failures occurred. Originally I thought maybe that was the issue that I was seeing but now I think it's something different.
     
  9. DocNo

    DocNo Member

    624
    0
    Oct 10, 2001
    Bristow, VA
    Unfortunately, after reading that other thread, if your cable company isn't pushing new firmware to the cards a new card with the same old, buggy firmware isn't going to help you :(
     
  10. fletchoman

    fletchoman New Member

    52
    0
    Dec 15, 2013
    I am now convinced that there is more than one problem. I have tested with six tuners enabled and five tuners enabled and now with four tuners enabled. All have failed in various ways. With four tuners enabled I got a new error message... Channel unavailable. I also saw a repeat of the no signal error. I have had TiVo suggestions on and off in all configurations, all experienced failures.

    My failure today showed two tuners in the bad state... Again with only one scheduled recording.
     

Share This Page