1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

20.3.1 Update Available

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by CoxInPHX, May 15, 2013.

  1. Darkev

    Darkev New Member

    28
    0
    May 7, 2010
    Gatineau,...
    There is a new bug with the signal strength if you go into the menu to check the signal on your antenna. Check various channels and you'll notice after a while all stations will display the same antenna strength/signal. Even on stations that you know are weak.
     
  2. JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    This is an issue regarding the program description area of the screen. It seems to be a forced truncation of program information if it is five lines or more.
    Prior to the update recorded show: [media]http://imageshack.us/a/img843/1839/98482724.jpg[/media]
    After the update recorded show: [media]http://imageshack.us/a/img836/7320/92641535.jpg[/media]

    Prior to the update downloaded video: [media]http://imageshack.us/a/img442/9263/72683341.jpg[/media]
    After the update downloaded video: [media]http://imageshack.us/a/img819/3779/46151886.jpg[/media]

    Prior to the update live show: [media]http://imageshack.us/a/img407/7704/75717833.jpg[/media]
    After the update live show: [media]http://imageshack.us/a/img547/3865/53851786.jpg[/media]
     

    Attached Files:

    • 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      50 KB
      Views:
      35
    • 2.jpg
      2.jpg
      File size:
      48.3 KB
      Views:
      32
    • 3.jpg
      3.jpg
      File size:
      43.5 KB
      Views:
      30
  3. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,259
    76
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Probably the font got a little bigger for that overlay in this new release is why that is happening.
     
  4. andyf

    andyf Active Member

    1,180
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    I had this a couple of months ago on CNBC. Once I re-booted the TiVo the problem went away and hasn't returned.
     
  5. MeInDallas

    MeInDallas Member

    917
    1
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    Not fixed, still a problem :(
     
  6. tlc

    tlc Member

    717
    2
    May 29, 2002
    Looking closely at the posted images, I think the font size is the same. They're limiting the number of lines to 4. Maybe they're getting ready to put ads in the bottom half. :(
     
  7. andyf

    andyf Active Member

    1,180
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    Here's what I see.
    Go to the guide and find a channel with a long description. Press Select to tune to that channel. When the channel and small banner is displayed immediately clear the small banner by pressing left, then press right to bring up the program info. you'll see 4 lines of description briefly then the forth line is cleared quickly and the description becomes 3 lines truncated and it sticks that way. Did I mention quickly?
     
  8. JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    That doesn't work all the time when the program is currently being recorded or other reasons.
     
  9. JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    Yes quite quickly, but compared to how it was prior to the update where you can just press the info button, which would you prefer?
     
  10. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,357
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    I agree, way too many very obvious UI oddities, I am betting a very quick 20.3.1.1 will be released.
     
  11. JWhites

    JWhites New Member

    1,366
    0
    May 14, 2013
    Let's hope, since I've been told that the issue I've pointed out are being escalated to the engineers. TiVo said they'll be monitoring this thread so if you guys also notice problems, post them.
     
  12. compnurd

    compnurd Active Member

    1,106
    10
    Oct 6, 2011
    Tivo does not monitor this forum.... You are putting way to much faith in customer support....

    I still say this is not the sprint update
     
  13. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,385
    6
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
    It did finally go away after I checked the signal strength then went back to live teevee....
     
  14. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,385
    6
    Jun 12, 2004
    Quad Sillies
    I agree this is a font size issue in my opinion. BTW, that isn't the "channel bar"...that's the info screen...
     
  15. mrizzo80

    mrizzo80 Well-Known Member

    1,436
    37
    Apr 16, 2012
    I've had some issues with Netflix after the update. I thought hitting the up or left arrow key buttons would take you out of the show you are watching and back out to the main Netflix screen. That hasn't been working for me. The only way I've been able to bail at the end of an episode is to hit the TiVo button, which takes you all the way back out to the TiVo screen. Not a problem if you are done watching, but if you want to watch another episode you are stuck with having to Netflix all over again; which is taking 45 seconds for me these days.

    Pause and play buttons also seem a bit strange. They are not always honored; or only honored after a long delay (well beyond the delay we are used to). TiVo is receiving the commands because the light on the box blinks immediately every time.
     
  16. DigitalDawn

    DigitalDawn Member

    183
    1
    Apr 26, 2009
    Jupiter, FL
    I'm having a similar Comcast issue but reboots don't fix it, and it *only* occurs with my XL4. After 2-5 weeks the cable card unpairs, and the only way to fix it is to pull the cable card out, reinsert it, and have Comcast re-pair the card remotely. This doesn't always work either, and I have had them come out at least 6 or 7 times since August with new cable cards.

    The odd thing here is that this never happens with my Series 3, or my Ceton equipped PC -- only the XL4. I've even tried switching the RF head end port between the Series 3 and the XL4. No difference. The card is an SA model.

    I'm thinking that this problem might be a bad cable card slot on the TiVo.

    Do you agree?
     
  17. Darkev

    Darkev New Member

    28
    0
    May 7, 2010
    Gatineau,...
    I encountered a strange issue this morning. I turned on the TiVo and a message popped up stating I needed to download the guide. Please go to Network and do a download. I thought it was odd because my TiVo was not disconnected for even a second from the internet. I initiated the download and upon completion the guide was still empty. Everything said, "To be announced". The download screen was showing successful download. I tried it again. Same thing - no guide data. I rebooted the TiVo and now the guide data is back.
     
  18. sharkster

    sharkster Well-Known Member

    4,597
    264
    Jul 3, 2004
    NV
    Ooh, good question! Since the last update, this has been one thing that I hate. I often watch something semi-live and even when the tuner needs to record, at least I could continue watching the show until it finished.
     
  19. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,373
    15
    Sep 13, 2005
    Chicago
    If the recording is on the same channel, you don't lose the buffer. If it's a different channel, you lose the buffer.
     
  20. scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    10,524
    0
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    The buffer still gets lost when a recording starts even if you are watching the same channel as the recording.
     

Share This Page